XXI Festival folklòric d’Eivissa MARE NOSTRUM

Un any més arriba el Festival Folklòric Mare Nostrum, aquest any es celebra els dies 22, 23 i 24 de setembre. Nou grups folklòrics, cinc colles d’Eivissa i la resta de Canàries, Galícia i les dues ‘Castelles’, hi participen aquest cap de setmana. El Festival està organitzat per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera, amb el patrocini del Consell d’Eivissa i la col·laboració dels ajuntaments de l’illa.

            El festival es dividirà en tres dies. Comença el divendres dia 22 a les 20.00 hores a la plaça d’Antoni Albert i Nieto de Vila amb Sa Colla de Vila i l’Agrupació folklòrica i cultural Puertollano d’aquesta localitat de Ciutat Real, a Castella-la Manxa.

CartellDissabte dia 23 a les 19.30 hores el Festival Folklòric Mare Nostrum es traslladarà fins a la plaça de l’Església de Sant Carles. Allà es viurà l’esdeveniment principal d’aquesta edició amb el grup folklòric Sàmara de Guia d’Isora a Tenerife, el grup de ball tradicional gallec Inquedanzas de Pazos de Reis, a Tui, Pontevedra, l’Agrupació folklòrica i cultural Puertollano, el Grup folklòric Sant Marc Doñinos de Salamanca i Sa Colla de Sa Bodega. En cas de mal temps l’acte es traslladarà fins al Palau de Congressos d’Eivissa, a Santa Eulària.

Diumenge es desenvoluparan dos actes a les 12.00 hores. A la plaça de Sant Jordi actuarà el Grup folklòric Sant Marc Doñinos de Salamanca i Sa Colla de Sant Carles de Peralta, i a Sant Joan de Labritja el Grup Folklòric Sàmara de Guia d’Isora a Tenerife juntament Sa Colla de Labritja. Ja a les 19.00 hores, davant del Centre Social de Sant Mateu, el festival es tancarà amb el Grup de ball Inquedanzas de Pazos de Reis i Sa Colla d’Aubarca.

En la presentació a la premsa, la presidenta de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera, Maria Marí, va destacar la longevitat i consolidació del Festival Folklòric Mare Nostrum i va assegurar que «és una trobada amb una fama molt positiva i coneguda per als grups de cultura popular de tot Espanya i també Europa, i vam rebre moltes peticions de grups que volen participar-hi ». Mentrestant, el conseller insular d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas, va agrair a la federació el «magnífic treball que fa any rere any, a través d’aquest festival a la difusió de la nostra música i els nostres balls tradicionals i per que sigui possible l’intercanvi d’experiències amb diferents grups i agrupacions de llocs tan diversos ».

 

P R O G R A M A

  • DIVENDRES 22 DE SETEMBRE – 20.00 HORES – PLAÇA D’ANTONI ALBERT I NIETO EIVISSA

SA COLLA DE VILA – AGRUPACIÓ FOLKLÒRICA I CULTURAL PUERTOLLANO

  • DIUMENGE 24 DE SETEMBRE – 12.00 HORES – PLAÇA DE SANT JORDI

GRUP FOLKLÒRIC SANT MARC DONINOS DE SALAMANCA – SA COLLA DE SANT CARLES DE PERALTA

  • DISSABTE 23 DE SETEMBRE – 19.30 HORES – PLAÇA DE L’ESGLÉSIA DE SANT CARLES

GRUP FOLKLÒRIC Samara de GUIA D’ISORA DE TENERIFE – GRUP DE BALL TRADICIONAL GALLEC INQUEDANZAS D’PAZOS DE REIS PONTEVEDRA – AGRUPACIÓ FOLKLÒRICA I CULTURAL PUERTOLLANO – GRUP FOLKLÒRIC SANT MARCOS DONINOS DE SALAMANCA – SA COLLA DE SA BODEGA

  • DIUMENGE 24 DE SETEMBRE – 12.00 HORES – PLAÇA DE L’ESGLÉSIA DE SANT JOAN

GRUP FOLKLÒRIC Samara de GUIA D’ISORA DE TENERIFE – SA COLLA DE LABRITJA

  • DIUMENGE 24 DE SETEMBRE – 19.00 HORES – CENTRE SOCIAL DE SANT MATEU

GRUP DE BALL GALLEC INQUEDANZAS D’PAZOS DE REIS PONTEVEDRA – SA COLLA DE AUBARCA

 

folleto1

Folleto2

Recent Posts

Leave a Comment