XXIII Festival folklòric d’Eivissa MARE NOSTRUM

Un any més arriba el Festival Folklòric Mare Nostrum, aquest any es celebra els dies 21 i 22 de setembre. Nou grups folklòrics, cinc colles d’Eivissa i la resta de Navarra, Pontevedra, Múrcia i Zamora, hi participen aquest cap de setmana. El Festival està organitzat per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa i Formentera, amb el patrocini del Consell d’Eivissa i la col·laboració dels ajuntaments de l’illa.

El festival es dividirà en dos dies:

Així, Txori Zuri Euskal Dantza Taldea de Navarra, Hai que Roelo de Cuntis, Pontevedra, Coros y Danzas de Zarandona, Múrcia, i Aulas de Música de Aliste y Tras Os Montes de Zamora, s’uneixen enguany a la mostra de ball oferida per Sa Colla de Can Bonet, Sa Colla de Sant Rafel, Sa Colla de Vila, el Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia i el grup de Ball Pagès Es Broll.

fe2

Els actes del dissabte 21 de setembre es duran a terme a partir de les 19.30 h al Centre Social de Sant Mateu, coincidint amb la celebració de les festes patronals del poble. En cas de mal temps, l’acte es traslladaria al pavelló municipal Quartó de Portmany. Hi participaran els grups convidats juntament amb sa Colla de Can Bonet.

Ja el diumenge 22 de setembre, hi haurà actuacions a la resta de municipis: a les 12.00 h, a la plaça de l’Església de Sant Josep, actuació del grup folklòric Coros y Danzas de Zarandona, Múrcia, amb el Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia. També a les 12.00 h, a la plaça de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, actuació del Grupo Folclórico Hai que Roelo de Cuntis, Pontevedra, amb el Grup de Ball Pagès Es Broll.

A les 12.30 h, a la plaça de l’Esglèsia de Sant Joan de Labritja, actuació de Txori Zuri Euskal Dantza Taldea de Navarra, amb sa Colla de Sant Rafel. I a les 19h, al parc Reina Sofia de Vila, actuació d’Aulas de Música de Aliste y Tras os Montes de Zamora amb el grup folklòric Sa Colla de Vila.

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón ha assenyalat que aquesta activitat, que sempre ha tengut una bona acollida per part del públic, “ha comptat des dels seus inicis amb la col·laboració del Consell Insular, ja que l’objectiu del Festival és difondre els balls típics de l’illa tant en aquest esdeveniment com fora de l’illa, i així fomentar i donar a conèixer un dels vessants de la cultura popular d’Eivissa com és el ball pagès”.

Junt amb la consellera, han presentat els actes del XXIII Festival Mare Nostrum els regidors de festes dels cinc ajuntaments de l’illa i la tresorera de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa, Josefa Torres.

fe3

fe4

Recent Posts

Leave a Comment