Aquest grup de folklore es va fundar al 1999 dins l’A.A.V.V. de Sant Mateu per fomentar els costums i les arrels tradicionals dels nostres petits. Després de ser una activitat extraescolar com una altra, va passar a tenir gran rellevància pel nombre de gent jove que aprengué ràpidament els balls, a tocar els instruments i també la gran participació dels pares, alguns ballant, i d’altres confeccionant tota la roba necessària per les nostres actuacions. Tenim tallers cada any de peces de roba diferents.

Les nostres prioritats son difondre l’idioma, les costums i les tradicions eivissenques arreu de la Península espanyola, per el que hem realitzat viatges a Alacant, Terol, Ciudad Real, Mallorca, Galícia, a la fira nàutica de Barcelona i aquest any tenim un intercanvi amb un grup de Leganés (Madrid) i també hem estat convidats a la XXVIII edició del festival internacional de folklore del Olival i per l’any que ve tenim projectat un viatge per actuar a Gran Canària.
A part d’això ballem a Sant Mateu sempre que hi ha festes i també totes les ballades de pou, bodes, i d’altres esdeveniments.